De Stichting

De Stichting Amsterdamse Juridische Bedrijvendag heeft ten doel het jaarlijks organiseren van één of meerdere ontmoetingsdagen ten behoeve van enerzijds juristen en juridische studenten en anderzijds ondernemingen, dienstverlenende bedrijven en andere organisaties waar juristen werkzaam zijn. Rechtenstudenten zal de mogelijkheid geboden worden meer inzicht te krijgen en nader kennis te maken met juridisch gerelateerde bedrijven om zich zo te oriënteren op de banenmarkt. De stichting richt zich zowel op studenten, van alle jaarlagen, als op de ondernemingen die zich aansluiten bij dit evenement. Doordat er verschillende activiteiten plaatsvinden tijdens dit evenement worden de studenten gestimuleerd in hun denkvermogen, netwerkvermogen en hun assertiviteit. Tegelijkertijd krijgen de partners van de Amsterdamse Juridische Bedrijvendag de kans om op zowel formeel als informeel niveau kennis te maken met de juridische studenten van Amsterdam.

Missie

De missie van de Amsterdamse Juridische Bedrijvendag is het bieden van de best mogelijke diensten en activiteiten die rechtenstudenten als passend ervaren bij het oriënteren op hun loopbaan. De stichting zet zich in voor alle juridische studenten van Amsterdam en omstreken.

Doelgroep

De doelgroep van de Amsterdamse Juridische Bedrijvendag zijn rechtenstudenten van alle jaarlagen van de bachelor en voor alle masterstudenten. Eerstejaars, tweedejaars, derdejaars en masterstudenten: iedereen is welkom op de Amsterdamse Juridische Bedrijvendag. Er is aan een ieder gedacht op de Amsterdamse Juridische Bedrijvendag! De Amsterdamse Juridische Bedrijvendag is dé plek voor gemotiveerde studenten vanuit het hele land die zich willen oriënteren op hun toekomst.

Samenwerking JFAS & QBDBD

De Stichting Amsterdamse Juridische Bedrijvendag heeft sinds haar oprichting al een samenwerking met de Juridische Faculteitsvereniging QBDBD aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Sinds 2018 is de Amsterdamse Juridische Bedrijvendag ook een samenwerking aangegaan met de Juridische Faculteitsvereniging JFAS aan de Universiteit van Amsterdam. Met deze samenwerkingen hoopt de Amsterdamse Juridische Bedrijvendag een groter aantal studenten te bereiken en een ieder de kans te bieden om zich te oriënteren op de arbeidsmarkt.

Logo JFAS