Raad van State

De Raad van State is hoogste algemene bestuursrechter van het land en is onafhankelijk adviseur van regering en parlement over wetgeving en bestuur.

Droomstart van je juridische carrière
Als jurist Bestuursrechtspraak bij de Raad van State werk je vanaf dag één aan de meest actuele zaken. Zaken die spelen in de maatschappij en regelmatig in het nieuws zijn. Meestal gaan deze over ruimte, natuur en milieu. Zoals de gaswinning in Groningen, de komst van windmolenparken en de bouw van nieuwe woonwijken. Maar je buigt je ook over onderwijszaken, subsidiebesluiten en vreemdelingenzaken. Vanaf dag één? Zeker!

Onze juristen leiden we zelf op. Als jij je masterdiploma in de rechten op zak hebt, specialiseren wij jou in het bestuursrecht. Het maakt niet uit in welk rechtsgebied je jouw studie hebt afgerond. Je wordt on the job intensief begeleid door een seniorjurist, die je wegwijs maakt en bij wie je terecht kunt met al je vragen.
Een carrière bij de Raad van State betekent verdieping: vakinhoudelijk, maar ook op persoonlijk vlak. Er is veel aandacht voor begeleiding, opleiding en ontwikkeling. Het werk is uitdagend en afwisselend. Jouw juridische kennis pas je dagelijks toe bij maatschappelijke onderwerpen. Zo ben jij direct van betekenis in het bewaken van onze dynamische, democratische rechtsstaat.

Cultuur
Ook al zijn we met de meest serieuze thema’s bezig en ontzettend gedreven om ons werk goed te doen; de sfeer is open, collegiaal en informeel. Kritische denkers, scherpe analisten en schrijvers met oog voor detail zijn jouw collega’s. Je treft hen naast het werk bij onze borrels, sportieve activiteiten en personeelsfeesten. Daar leer je ook collega’s van andere afdelingen kennen.

Stage
In de masterfase van je universitaire rechtenstudie? Meld je dan aan voor een stage bij
Bestuursrechtspraak! Tijdens een stage van twee weken maak je kennis met het werk van onze juristen. Je begint vanaf de eerste dag met je eigen zaken en wordt daarbij intensief begeleid door een jurist. Interesse? Laat van je horen via werken@raadvanstate.nl.

Meer weten?
Ga naar www.werkenbijderaadvanstate.nl voor meer informatie en blijf op de hoogte van onze activiteiten via @werkenbijderaadvanstate op Instagram!