Hoe haal je alles uit de AJB?

Het is alweer bijna zover: de (digitale) AJB. De AJB biedt studenten de kans om kennis te maken met verschillende kantoren, instellingen en bedrijven. Op deze manier kan je oriënteren op de juridische arbeidsmarkt en kijken wat misschien wel voor jou een potentiële werkgever zou kunnen zijn! Maar hoe haal je nou het meeste uit deze dag? Hoe kan je je het beste voorbereiden? 

Aan de AJB doen dit jaar 15 verschillende partners mee. De eerste tip is dan ook: lees eens op onze site over deze partners en kijk welke jou interessant lijken. Als je van tevoren weet waar je interesses liggen, kan je op de dag zelf makkelijk in contact met hen komen. Sta daarnaast ook open voor contact met kantoren die je nog niet zo goed kent; misschien word je positief verrast door een partner die je eigenlijk nog niet overwogen hebt. 

De volgende tip is: durf ook het gesprek aan te gaan. Doe actief mee aan de workshops en stel je vragen. Het doet de interactie ook goed als je je camera aanzet gedurende de dag. Mocht je een kantoor nog niet echt gesproken hebben, of je wil juist nog meer weten, sluit dan tijdens de borrel aan bij deze partner. Als je na afloop van de AJB toch nog een vraag hebt over bijvoorbeeld stage- of werkmogelijkheden, neem dan vooral contact op met de recruiters van het desbetreffende kantoor. Zij beantwoorden graag jouw vragen. 

Een andere tip is: maak tijdens de AJB gebruik van de pauzes. Zo is er na de lunch een half uur pauze ingelast. Het zou prettig kunnen zijn om in ieder geval even weg te lopen van je beeldscherm. Ga even naar buiten voor wat frisse lucht of schenk nog even wat te drinken in voor jezelf, zodat je daarna weer goed aan de banenmarkt en borrel begint. 

Het belangrijkste na de AJB is dat jij een beter beeld hebt gekregen van de juridische arbeidsmarkt en dat je je hopelijk hebt kunnen oriënteren op de mogelijkheden na je studie. Daarnaast is de AJB echt een netwerk evenement: dus maak contacten en leer de mensen achter de kantoren kennen. Voeg ze daarna eventueel toe op LinkedIn of stuur ze een mailtje. Als je deze tips meeneemt, haal jij het meeste uit de AJB! 

Voor vragen, schroom niet om contact op te nemen met secretaris@deajb.nl.

Geen kaartje? Helaas is de AJB uitverkocht en is het niet meer mogelijk om je aan te melden. Mocht je een plek op de wachtlijst willen, kan je mailen naar onze secretaris Luna Brom (secretaris@deajb.nl)